När städer blir smartare bör deras säkerhet också bli det

Av Henrik Hjelte 30.11.17 |

Del:

Smarta städer, vi har alla hört om dem. Framtiden. Intelligens i varje hörn. Men smarta städer kräver smart säkerhet. 

iot_säkerhet_addsecure.png

Vi i AddSecure erbjuder lösningar som garderar kommunikationen mellan virtuella enheter. Läs mer på vår hemsida: https://www.addsecure.se/  

Möjligheterna med uppkopplade enheter är oändliga, men utan smart säkerhet är tyvärr riskerna också det. Att bygga ett nätverk av uppkopplade enheter utan att ta hänsyn till säkerheten kommer att leda till svåra utmaningar.

LÄS ÄVEN: Den mänskliga faktorn är det största hotet mot IoT-säkerheten

Krav: IoT Säkerhet

Vi skapar smarta städer för att tillfredsställa medborgarnas behov och livsstil, men vi har redan sett vad som händer när smarta implementeringar attackeras. Förr i tiden tänkte man på en hacker som någon som lyckades ta sig in i personliga datorer och komma åt privata filer. Idag, med våra uppkopplade telefoner, bilar, kameror, larm, drönare, skyltar, sopbehållare och parkeringsplatser finns det oändliga ingångar som en hackare kan utnyttja.

internet of things_cut.png
Smarta städer: Från trafikljus, skyltar, självkörande bilar och busstidtabeller till kameraövervakning, elnät och vattenförsörjning. Om du inte skyddar dina IoT-lösningar ger det hackarna fria händer att göra vad de vill.

LÄS ÄVEN: 5 IoT-lösningar som gick snett –– och varför

Så vad kan vi göra för att undvika och minska de inneboende riskerna i denna utveckling? Hur kan vi skörda fördelarna med denna fantastiska nya teknik samtidigt som vi minimerar faran?

Tiden att genomföra är nu

Några råd:

  • Var medveten om att en enhet som är tillgänglig på internet kommer att råka ut för någon form av hackningsförsök inom några minuter efter att den går online
  • Internet of Things (IoT), är fantastiskt – men vill du verkligen att din telefon, bil eller kamera ska gå att komma åt online?
  • Separera dina enheter från internet. Varför behöver någon förutom du ens veta att de existerar online?
  • Komplexitet är säkerhetens största fiende. Gör inte saker svårare än de behöver vara. Smart säkerhet är säkerhet som är lättillgänglig och enkel att använda

Du behöver inte en avancerad examen för att kunna använda avancerad säkerhet. Vi kan inte tillåta smarta städer att bli smarta hackernätverk.

Smarta städer förtjänar smart säkerhet, och den säkerheten måste implementeras nu.

iot_säkerhet_addsecurelink

IoT-säkerhet smarta städer

Henrik Hjelte

Av Henrik Hjelte

Henrik har 10 års erfarenhet inom säkerhet och säker kommunikation från Stanley Security och AddSecure. Han är ansvarig för AddSecures säkra plattform för kommunikation inom IoT, AddSecure Link. Han arbetar intensivt för att höja säkerheten inom IoT och att se till att alla enheter som ska kommunicera med varann ska göra det på ett säkert sätt.
false
iot säkerhet_addsecure