Så löser AddSecure de hisslarmsproblem du inte ens visste att du hade

Dina hisslarm kan vara offline utan att du vet om det. Problemet ligger i skärningspunkten mellan analog och digital teknik.

heis_ill_addsecure.png

 

Tekniken utvecklas i hög fart, men inte alltid helt synkront. Även kommunala brand- och inbrottslarm är mestadels digitala nu.

Hisslarm har en tendens att släpa efter. I Norge finns många larm som fortfarande sänder analoga signaler i ett allt mer modernt och digitalt nätverk. Lösningen anses vara mycket viktigt att belysa, eftersom den helt enkelt inte är att lita på.

LÄS ÄVEN: IT-säkerhet för viktiga samhällsfunktioner — Vad krävs?

 

Problemet med GSM

alarm-button-picture-id481738412.jpg

GSM-nätet (dvs. 2G) byggdes ursprungligen för röstbaserad mobiltelefoni, och för detta ändamål fungerar det också alldeles utmärkt. Idag använder vi dock mobiltelefonen till mycket mer än bara samtal – vi surfar på nätet, läser tidningar och laddar ned musik. Som ett resultat har mobiloperatörerna satsat på digitala lösningar, där datasignaler, SMS och samtal överförs som datapaket.


För att få ut så mycket som möjligt av bandbredden effektiviseras samtalstrafiken och datapaketen komprimeras på ett sätt som är jämförbart med en ljudfil som omvandlas till mp3. Detta skapar utmaningar för traditionella analoga hisslarm. De analoga signalerna transporteras inte tillförlitligt genom detta moderna och effektiviserade nätverk. Några av skälen till det är tidsfördröjning, eko och sårbarhet för buller, och resultatet blir en "trasig" signal som inte kan tolkas när larmet mottas – om den ens kommer fram.


Inom några år kommer analoga kopparförbindelser inte att fungera alls. Telefonnätet moderniseras, och det analoga nätet är redan på väg att delvis läggas ned.

AddSecure löser problemet genom att vara helt digitalt

AddSecure utrustar vi dig med ett fullständigt digitalt kommunikationsprotokolI. Larmsignalen skickas som ett datapaket i mobilnätet, utan analoga protokoll. Om mobildata ligger nere kommer signalen att skickas som SMS. Detta ger vår larmkommunikation en dokumenterad upptid på 99,9 %. Talet ställs in parallellt med att larmsignalen skickas. Om det är dålig täckning kommer larmmottagningen att ta emot larmsignalen och kan ringa tillbaka eller rycka ut till hissen.


Genom att använda den kraftfulla men ändå lättanvända AddView-programvaran kan du samla hisslarm, inbrottslarm, brandlarm och allt annat på ett och samma ställe. Om ett SIM-kort inte svarar får du genast ett meddelande via en enkel visuell indikator, samt e-post eller SMS. 


Larmkontroll har aldrig varit enklare. Det är dags att bli helt digital.

AddSecure Link - bli kontaktad

Hisslarm

Arild Roel, Lösningsansvarig brandlarmtjänster

Av Arild Roel, Lösningsansvarig brandlarmtjänster

Arild har över 40 års erfarenhet inom säkerhetsbranschen. Han är ansvarig för AddSecures brandlarmtjänster och brinner för att göra samhället säkrare med säkra kommunikationslösningar.
false