Smarta kommunikationslösningar skyddar det som inte kan skydda sig själv

Av Henrik Hjelte 07.12.17 |

Del:

Internet of Things kan göra våra liv enklare. Vi har nu möjlighet att alltid och i realtid ha massvis med resurser bara ett knapptryck bort. Utan att överdriva skapar detta också en hotbild.

internet-of-things-design-concept-with-icons-vector-id693637286.jpg

Förr var hackare begränsade till att attackera datorer i hem och kontor, men med det otroligt stora antal enheter som nu är uppkopplade till internet öppnas helt nya möjligheter för de individer som använder IoT i mörkare syften.

LÄS ÄVEN: Så här kontrollerar du dina enheter via Link Manager

Framtiden beror på avvärja attacker

Det finns ett antal exempel på hur IoT-enheter har använts på ett skadligt sätt, men 2016 års DDoS-attack på Dyn, en stor DNS-leverantör, sticker ut.

I Dyn-attacken lyckades hackare ta kontroll över tusentals kameror och DVR-enheter för att starta en massiv DDoS-attack som omedelbart påverkade många stora webbplatser, inklusive Twitter, Netflix, Spotify, PayPal och Amazon.

Framtiden för IoT är beroende av vår förmåga att se till att attacker som det som drabbade Dyn är omöjliga och att, om de ändå inträffar, konsekvenserna är begränsade.

De flesta uppkopplade enheter har inte de resurser som krävs för att göra dem säkra, vilket innebär att kommunikationslösningen måste ge dem den säkerhet de behöver. Så hur gör vi för att skydda dem som inte kan skydda sig själva?

En lugn och säker lagun

Skulle vi kunna lösa det genom att skapa en trygg zon där enheter kan kommunicera, separerade från stormen som rasar på internet?

Genom att placera IoT-säkerheten i kommunikationslagret säkrar vi också utkanterna i molnen. Vi skapar en lugn miljö där våra enheter kan kommunicera fritt, utan risk för störningar från utsidan.

Link secure-connection tjansteflode vers 2.png

Med denna syn på säkerhet kan högpresterande lösningar som är flexibla, skalbara och har hög tillgänglighet erbjudas.

LÄS ÄVEN: Case: Så använder SECITS Sweden AddSecures lösning för kameraövervakning

 

Säkerheten måste integreras i kärnan

Det är också viktigt att leverantörerna av kommunikationstjänster har ett tätt samarbete med stora aktörer inom säkerhetsbranschen samt inom IoT:s ekosystem.

Leverantörer av kommunikation och säkerhet för IoT behöver också bli smartare. Smarta verktyg för kognitiv analys av dataströmmar (strömmarna, inte själva datan) behöver också läggas till.

LÄS ÄVEN: Därför är säkerhet extremt viktigt i IoT

Vad som tidigare var science fiction har delvis förvandlats till verklighet. Vi är uppkopplade, vi delar information, vi automatiserar funktioner. Men ny teknik kommer alltid med nya, och mycket verkliga, säkerhetshot. Säkerhet måste övergå från att vara en eftertanke, något som läggs till på en enhet, till något som är integrerat in i dess kärna. En naturlig del av lösningen.

Se till att riktade hot blockeras från de enheter de riktar in sig på. Lämna dem inte sårbara på internet, skapa den trygga zonen och koppla av.

New Call-to-action

AddSecure Link IoT-säkerhet

Henrik Hjelte

Av Henrik Hjelte

Henrik har 10 års erfarenhet inom säkerhet och säker kommunikation från Stanley Security och AddSecure. Han är ansvarig för AddSecures säkra plattform för kommunikation inom IoT, AddSecure Link. Han arbetar intensivt för att höja säkerheten inom IoT och att se till att alla enheter som ska kommunicera med varann ska göra det på ett säkert sätt.
false