Våra fem mest lästa inlägg

Av Kjersti Brotke 14.02.18 |

Del:

2018 är här, och det är dags att se tillbaka på året som gått. Här är fem klassiska AddSecure-inlägg som nya läsare kan njuta av.

internet-security-concept-picture-id851986446.jpg

 

Case: Så använder SECITS Sweden AddSecures lösning för kameraövervakning

SECITS Sweden AB, leverantör av nästa generations IP-baserade säkerhetslösningar, använder sig av AddSecure Link för kameraövervakning. Magnus Carlsson, ansvarig för Region Väst, förklarar hur det går till.

IoT är ett stort område, så för många har det varit användbart att kunna titta på ett mer konkret exempel på vad AddSecure faktiskt kan göra. Nyckelord är AddSecure Link och mobila SIM-kortlösningar.

 

De fem största malware-hoten mot dina enheter

Dina enheter kan redan vara kapade av ett botnet utan att du har märkt något. Det kan få stora konsekvenser för både dig och internet i allmänhet.

Känn din fiende, är ett refererat av Sun Tzu – och det gäller lika mycket för IoT som på slagfältet. Internet vimlar av botnets och skadlig programvara som hela tiden strävar efter att ta kontroll över dina enheter. Här lär du dig att känna igen de värsta.

 

5 IoT-lösningar som gick snett – och varför

Om du inte skyddar dina IoT-lösningar ger det hackarna fria händer att göra vad de vill. Följande fem exempel illustrerar vilka konsekvenser detta kan få för aktörer som inte är förberedda.

Oavsett om det gäller en babymonitor eller strömförsörjningen till en hel stad i Ukraina, kan en dåligt skyddad IoT-lösning bjuda på mycket obehagliga överraskningar. Lyckligtvis är det möjligt att lära av andras misstag. 

5 skäl att välja AddSecure Link 

Det finns många orsaker till att Link är det bästa sättet att koppla samman IoT-säkerhet med virtuella enheter. Här är de fem viktigaste.

Här tillåter vi oss att skryta lite över fördelarna med Link, och då detta är det näst mest populära inlägget är det uppenbart att läsarna är nyfikna.

 

5 (nya) oroväckande exempel på farorna med IoT

Dessa fem exempel visar att det inte råder någon tvekan om att «saker» på internet (IoT) har alldeles för dålig säkerhet.

I ett av de få fall där uppföljaren överträffar originalet, seglade detta inlägg hela vägen in på första plats. Här får du bland annat stifta bekantskap med den största internetattacken någonsin, och ett universitet som helt stannade upp och istället letade efter fiskrestauranger.

iot_lexicon_se

IoT-säkerhet

false