Varför Østfold kommun uppdaterade sina hisslarm (och hur de gjorde det)

Avvecklade telefonlinjer och några rejält irriterade fastighetsskötare är en del av förklaringen.

ostfold

Nyligen hjälpte vi Østfold kommun med att se över kommunens hisslarm. I takt med att de traditionella, analoga telefonlinjerna stängs ned och mobilnätet blir digitalt, blir gamla kommunikationslinjer snabbt omoderna. Det är dock inte det enda problemet.

När gammal teknik lämnas orörd dröjer det inte länge förrän vissa saker börjar falla mellan stolarna. Någonstans i systemet skickades felanmälningar till fastighetsskötare som slutade arbeta flera år tidigare. Detta ledde inte bara till en viss osäkerhet om huruvida viktiga anmälningar gick förlorade, men det blev också ett irritationsmoment för de pensionerade fastighetsskötarna.

AddSecures projekt

Østfold bestämde sig för att kontakta AddSecure, och tillsammans kom vi fram till en bättre lösning. Här är den korta versionen:

  • Med den lättinstallerade Airborne Lift Alarm-lösningen kan de nya larmen kommunicera helt digitalt via mobilnätet, och växla till SMS om inget mobilnät finns tillgängligt.
  • Alla larm (över många byggnader), nätverk och kontaktinformation samlas i samma webbprogram, AddView.
  • All kommunikation göms bakom kraftfullt krypterad VPN.
  • Larmen testas tre gånger oftare än EU:s lägsta rekommendation.

Om du vill veta mer, ta en titt på vår kostnadsfria fallstudie som finns tillgänglig för nedladdning nedan.

Hur Østfold blev en smartere kommun med digital hisslarmkommunikation

Per Christian Foss, Salgssjef IoT

Av Per Christian Foss, Salgssjef IoT

Per Christian har 7 års erfaring fra Internet of Things-området, innen forretningsutvikling, salg og produktledelse. Han har et stort engasjement for IoT, for hvordan det å koble enheter til internett kan gi store fordeler for bedrifter, enkeltindivider og for samfunnet som helhet. Per Christian har jobbet med en lang rekke vertikaler innen IoT, som connected cars, smarte byer, sikkerhetsløsninger og selvkjørende busser.
false